Aspirine geneeskunde – gebruikt, dosering en bijwerkingen

Volwassenen en kinderen 12 jaar en ouder: één of twee tabletten/caplets met water. Kan worden herhaald om de vier uren zo nodig maximaal 12 tabletten/caplets per dag of zoals voorgeschreven door een arts. Geef geen aan kinderen onder de 12 tenzij geregisseerd door een arts.

Toepassingen van aspirine

* Aspirine werkt, als de andere NSAID’s, te verminderen ontsteking en pijn, door de prostaglandines beïnvloeden. Het maakt ook sommige kleine deeltjes in het bloed, bekend als Trombocyten, minder sticky, waardoor het bloed minder kans op bloedstolsels formulier in vernauwde bloedvaten.
* Aspirine is ook gebruikt om te behandelen en/of voorkomen van hartaanvallen, voorbijgaande ischemic aanvallen, lijnen en angina pectoris in bepaalde personen. Een aspirine nemen elke dag kan stoppen astma uit ontwikkelingslanden in volwassenen, volgens nieuwe onderzoek.
* Aspirine is ook gebruikt voor snelle verlichting van milde tot matige pijn en koorts. Omdat aspirine de werking van bloed bloedstolling element remt, wordt het gebruikt om het risico van terugkerende beroerte en in de buurt van-lijn.

Bijwerkingen van aspirine

Voordat genomen aspirine geneeskunde, moet u de bijwerkingen bespreken met uw arts. Als elke ontwikkelen of verandering in intensiteit, dan kunt u uw arts zo spoedig mogelijk informeren moet.
een allergische reactie (moeite met ademhalen; het sluiten van de keel; zwelling van de lippen, tong of gezicht; of netelroos);
* zwarte, teerachtige of bloedige krukken;
* misselijkheid, braken of buikpijn;
* ongecontroleerde koorts;
* bloed in de urine of braaksel;
* verminderde horen of het geluid in de oren;
* vangsten; of
* Duizeligheid, verwarring, of hallucinaties.

Als u een van de volgende minder ernstige bijwerkingen ervaart, blijven aspirine nemen en neem contact op met uw arts:

* brandend maagzuur of indigestie; of
* Zwak geluid in de oren.

Waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen alvorens aspirine:

LAls u chirurgie ondervindt, met inbegrip van tandheelkundige chirurgie, vertellen de arts of tandarts dat u aspirine neemt.
LAls u drie of meer alcoholische dranken elke dag drinken, vraag uw arts als u aspirine of andere medicijnen voor pijn en koorts nemen moet.
LAls u aspirine op een regelmatige basis nemen om te voorkomen dat hartaanval of beroerte, neem geen ibuprofen (Advil, Motrin) voor de behandeling van pijn of koorts zonder praten met uw arts. Uw arts zal waarschijnlijk vertellen u om enige tijd te geven tussen uw dagelijkse dosis van aspirine nemen en nemen een dosis van ibuprofen.

Interactie van de drug:-

Als u aspirine met bepaalde andere drugs nemen zijn, kon dan de effecten van ofwel worden verhoogd, daalde, of gewijzigd. Dus het is vooral belangrijk om te controleren met uw arts voordat aspirine te combineren met de volgende:

* Acetazolamide
* Bloed verdunners
* Bepaalde diuretica
* Diabetes medicijnen
* Insuline
* Steroïden zoals prednison

Overdosis

Bij doseringen van 1000 milligram of hoger van aspirine per dag omvatten gastro-intestinale bijwerkingen en/maagpijn, maagzuur, misselijkheid of braken, alsmede verhoogde tarieven van bruto gastro-intestinale bloeden.

Door: ashu