Behandeling van pleuritis

Pleuritis, ook bekend als pleuris, is een ontsteking van het borstvlies, de voering van de pleurale ruimte rondom de longen, die leiden tot kunnen pijnlijke ademhaling (ook genoemd pleuritic borstpijn) en andere symptomen. Pleuritis kan worden gegenereerd door een verscheidenheid van besmettelijke en niet-infectieuze oorzaken. De effecten van pleuritis kunnen vaak worden gevoeld lang nadat de voorwaarde is verdwenen.

Pleuritis, ook wel pleuris, is een ontsteking van het borstvlies, die is de vochtig, dubbelgelaagd membraan dat omringt de longen en lijnen van de ribbenkast. De voorwaarde kunt ademhaling uiterst pijnlijke maken. Het wordt soms geassocieerd met een andere aandoening, de zogenaamde pleurale effusie, waar overtollige vloeistof vult het gebied tussen de membrane\ van lagen.
De buitenste laag van de pleura lijnen de binnenkant van de borstwand en de longen heeft betrekking op de binnenste laag. De kleine ruimte tussen de twee lagen heet de pleurale ruimte. Deze holte bevat gewoonlijk een kleine hoeveelheid smeervloeistof waarmee de twee lagen te glijden over elkaar wanneer je inademt.

Tekenen en symptomen

Wanneer een opeenstapeling van vloeistoffen (pleurale effusie) gekoppeld aan pleuritis wordt, verdwijnt de pijn meestal omdat de vloeistof als een smeermiddel fungeert. Als echter genoeg vloeistof zich ophoopt, het druk legt op uw longen en interfereert met hun normale functie, kortademigheid veroorzaken. Als de vloeistof wordt geïnfecteerd, kunnen de tekenen en symptomen van droge hoest, koorts en koude rillingen weergegeven. Een besmette pleurale effusie is een empyeem genoemd.

Pijn op de borst: dit is de meest voorkomende symptoom. De pijn kan is over het algemeen een scherpe, stekende pijn, maar ook een saaie pijn of een branderig gevoel. Het is meestal erger wanneer u neemt diep adem, hoesten of verplaatsen. De pijn is meestal beter als u neem ondiepe adem of liggen aan de kant die pijn doet. Pijn op de borst is wat veroorzaakt meestal mensen met pleuritis aan medische hulp inroepen.

Oorzaken van pleuritis

Longembolie: bloedstolsel binnen de bloedvaten naar de longen. Deze stolsels soms ernstig verminderen van bloed en zuurstof aan delen van de Long en kunnen resulteren in de dood dat gedeelte van longweefsel (Long infarct genoemd). Dit, kan ook leiden tot pleuritis.

Trauma: rib fracturen of irritatie van borst buizen gebruikt voor de afvoer van lucht of vloeistof uit de pleurale ruimte in de borst

Longontsteking, in die gevallen waarin het geïnfecteerde gedeelte van de Long plaatsvindt, de pleura oppervlak moet
Auto-immune aandoeningen, zoals lupus, reumatoïde artritis en auto-immuun hepatitis

Behandeling van pleuritis

Het belangrijkste doel in het verlichten van pleuritis of pleurale effusie is behandeling van de onderliggende that\ de voorwaarde waardoor uw tekenen en symptomen. Bijvoorbeeld, als de oorzaak van pleuritis is een bacteriële infectie van uw longen (longontsteking), kan een antibioticum bepalen de infectie. Maar, voor pleuritis dankzij een virale infectie, antibiotica won\’t doeltreffend zijn. Meest virale infecties beloop hun zonder behandeling.

Als u grotere hoeveelheden vloeistof moeten worden verwijderd, kan een borst buis ingevoegd door uw borst muur. De arts injecteert een lokale pijnstiller in het gebied van uw borst muur buiten waar de vloeistof is. Hij of zij zal vervolgens een plastic buis invoegen in uw borst tussen twee ribben. De buis is aangesloten op een vak dat de vloeistof uit wegzuigt. Een borst x ray is genomen om te controleren van de tube\ positie.

Behandeling van de bron

De behandeling gebruikt voor het genezen van pleuritis is uiteindelijk gedefinieerd door de onderliggende oorzaak. Dus, pleuritis van een bacteriële infectie kan worden met succes behandeld met antibiotica, terwijl geen behandeling voor virale infecties die hun beloop moeten is gegeven. Specifieke therapieën ontworpen voor meer chronische ziekten kunnen veroorzaken vaak pleuritis te laten verdwijnen.