Gescheurde trommelvlies-oorzaken, symptomen en behandeling

Het trommelvlies is een membraan dat het uitwendige oor van het middenoor scheidt. Het trilt wanneer geluidsgolven staking het, en dit begint het proces dat de geluidsgolf converteert naar een zenuw impuls die naar de hersenen reist. Wanneer het trommelvlies is beschadigd, wordt de hoorzitting proces onderbroken. Het trommelvlies fungeert ook als een barrière te houden buiten materiaal uit het invoeren van het middenoor.

Oorzaken

Het trommelvlies kan worden geperforeerd wanneer een scherp voorwerp wordt ingevoegd in het oor, zoals: een wattenstaafje of paperclip schoon het oor of verlichten een jeuk; of door een object invoeren per ongeluk het oor, zoals een onzichtbare laaghangende twig op een boom of een geworpen potlood. Het trommelvlies kan ook worden geperforeerd door een plotselinge stijging van de innerlijke druk in het oor, zoals met een klap; een zwemmen of duiken ongeval;  een nabijgelegen explosie.

Een oorontsteking midden kan je trommelvlies te scheuren als de druk van de vloeistof in uw midden oor toenemen. Omgekeerd, een gescheurde trommelvlies kan leiden tot een infectie omdat uw trommelvlies niet meer intact is, waardoor bacteriën om uw midden oor.

Het trommelvlies ook fungeert als een barrière te houden buiten materiaal (zoals bacteriën) uit het invoeren van het middenoor. Wanneer het trommelvlies is geperforeerd, kunnen bacteriën gemakkelijk reizen met het middenoor–veroorzaakt een infectie.
Kleine voorwerpen kunnen zoals een wattenstaafje of bobby pin geduwd te ver in uw oor kanaal je trommelvlies scheuren. Pogingen om schoon OORSMEER (cerumen) van uw oor te kunnen beschadigen uw trommelvlies en oorzaak infectie van uw oorschelp kanaal (swimmer\ van oor).

Symptomen

Een gescheurde trommelvlies is vaak heel pijnlijk. Voorkomende symptomen zijn scherpe en plotselinge pijn of ongemak in het oor, verlies in hoorzitting, beltoon in het oor (de zogenaamde ‘Tinnitus’), pus uit het oor, bloed uit het oor, en zelfs een daling in de oorpijn, gevolgd door bloed of pus van het oor.

Behandeling

Medische behandeling kan omvatten antibiotica te voorkomen of behandelen van infecties. Kleine pijn kan worden behandeld met een aspirine substituut zoals paracetamol.

Paracetamol moet niet door iedereen met bekende lever of nierziekten worden genomen. Drink geen alcohol bij het nemen van meer dan 1 dosis van acetaminophen. Een gescheurde trommelvlies zal meestal reparatie zelf binnen 2 maanden, die dat het doet niet besmet raken. Hoorzitting is niet meestal permanent wordt beïnvloed. Operatie kan nodig zijn voor grote of genezen kleine gaatjes.

Antibiotica mogen worden gebruikt om infectie te voorkomen of een bestaande infectie te behandelen. Pijnstillers, met inbegrip van over-the-counter medicatie, kunnen worden gebruikt om pijn te verlichten. Af en toe, kan de zorgverzekeraar een patch plaats over het trommelvlies terwijl het geneest. Chirurgische reparatie van het trommelvlies kan nodig zijn, als het trommelvlies niet op haar eigen genezen doet (Tympanoplastiek).

Chirurgie: Uw arts bepaalt dat een papier patch won\’t bieden snelle en adequate sluiting van de scheur of gat in uw trommelvlies of pogingen met papier patchen mislukken om te genezen van de schade, u wellicht chirurgie. Tijdens een procedure genaamd Tympanoplastiek, plekken uw chirurg een patch weefsel over de perforatie, toestaand het om te genezen. Tympanoplastiek is vaak succesvol in het sluiten van de scheur of gat permanent en herstel van de hoorzitting. Deze procedure wordt gedaan op een poliklinische basis, wat betekent dat u kunt naar huis gaan dezelfde dag.