Informatie over prikkelbaar blaas-

Een plotselinge sterke en onweerstaanbare drang om te urineren kenmerkt de voorwaarde van het hebben van een prikkelbare blaas in een persoon. Er is echter geen pijn geassocieerd met de voorwaarde zelfs als kan er wat ongemak in de blaas. Helaas, de noodzaak om door te geven urine komt over op onverwachte plaatsen en op oneven tijden, veroorzaakt ongemak en verlegenheid aan de getroffen persoon. Zowel mannen als vrouwen gelijkelijk worden beïnvloed door deze aandoening en enkele andere factoren zoals incontinentie en stress zijn verantwoordelijk.

Prikkelbare darm syndroom (IBS) is een voorwaarde die is gekoppeld aan een boos darm. Het is uiterst gemeenschappelijk in het Verenigd Koninkrijk met ongeveer een op de drie mensen op een bepaald moment in hun leven wordt aangetast. Mensen met IBS beleeft een aantal symptomen, die vaak ook pijnlijk buikkrampen en spasmen, opgeblazen gevoel, diarree en obstipatie. Echter IBS beïnvloedt mensen op verschillende manieren en kan zeer wisselvallig en onvoorspelbaar, dus kunnen er tijden wanneer de symptomen mild en een andere keer wanneer zij ernstig zijn zijn.

Bij vrouwen, wordt de blaas geïrriteerd van een prolapsed baarmoeder als de bekkenbodemspieren zwak zijn geworden en op de blaas drukt. Een infectie in het weefsel naast de blaas zal ook irritatie veroorzaken. Bij mannen meer dan vijftig, een uitgebreide * prostaat is meestal het probleem, waardoor een plotselinge drang om te urineren in de dag of ‘s nachts. Blaas stenen en voedsel gevoeligheden zal ook leiden tot een prikkelbare blaas. In andere gevallen is er geen voor de hand liggende oorzaak voor de irritatie. Een prikkelbare blaas kunnen het resultaat van een zenuwstelsel overspannen en overgevoelig onder teveel * stress, zorgen en nerveuze spanning. Als er geen symptomen ‘s nachts zijn, is de voorwaarde een prikkelbare blaas en niet een infectie.
Prikkelbare blaas, soms genoemd een prikkelbare blaas, treft ongeveer een op de zes mannen en vrouwen in de Verenigde Staten. De meeste mannen met een overactieve blaas zijn 65 en ouder. Maar vrouwen de neiging om eerder worden beïnvloed — de prevalentie begint te klimmen onder vrouwen toen ze hun mid-40s bereiken. Hebt u prikkelbaar blaas, kan u zich schamen, jezelf isoleren of uw werk en het sociale leven beperken. Een combinatie van behandelingen kan sterk verlichting van symptomen van overactieve blaas en die u helpt hun impact op uw dagelijks leven.

Oorzaak van IBS is slecht begrepen; het is vaak verkeerd benoemd en ontslagen als iets minder dan een echte medische aandoening. Deze verwarring lijkt te hebben geleid tot frustratie en een gevoel van hopeloosheid onder vrouwen lijden IBS. Meer dan een op de vier vrouwen met IBS zei dat hun arts niet hoe veel pijn begrijpen of ongemak ze voelen en dat is er geen punt in overleg met hun arts over hun symptomen.

Prikkelbare darmsyndroom werd gerekruteerd uit de gynaecologie kliniek. Alle vrouwen een gestandaardiseerde darm en urine symptoom vragenlijst beantwoordt en onderging twin kanaal afgetrokken cystometry. Vrouwen met het Prikkelbare darmsyndroom onderging ook oesofageale ballon zwelling studies voor perceptie en pijn. Oesophageal en blaas zintuiglijke drempels werden vergeleken. We waren niet in staat om aan te tonen een relatie tussen eerste sensatie van volheid blaas en oesofageale perceptie of tussen maximale blaas capaciteit en oesofageale pijn drempels. Deze bevindingen stellen voor dat er een prikkelbare blaas in het Prikkelbare darmsyndroom en steun het concept dat Prikkelbare darmsyndroom is onderdeel van een algemene wanorde van gladde spieren.