Oedeem-oorzaken, symptomen, diagnose, preventie en behandelingen

Oedeem is waarneembare zwelling van vloeistof accumulatie in lichaamsweefsels. Oedeem treedt meestal op in de voeten en benen, waar het is bedoeld als perifere oedeem. De zwelling is het resultaat van de accumulatie van overtollige vocht onder de huid in de spaties in de weefsels. Alle weefsels van het lichaam zijn samengesteld uit cellen en bindweefsel die de cellen bij elkaar te houden.

Gezwollen voeten en benen, genoemd medisch oedeem, optreden wanneer de vloeistof wordt bewaard in de ruimten tussen lichaamscellen. Oedeem meestal van invloed op de voeten, enkels en lagere benen, maar kan ook invloed hebben op elk gebied van het lichaam, waardoor systemische symptomen.

Oorzaken

Acute mountain ziekte optreedt van de combinatie van verminderde luchtdruk en een lagere concentratie van zuurstof op grote hoogte. Symptomen kunnen variëren van mild tot levensbedreigend, en kunnen van invloed op het zenuwstelsel, longen, spieren en hart.

In de meeste gevallen zijn de symptomen mild. In ernstige gevallen vloeistof in de longen (longoedeem verzamelt) extreme shortness van adem, die verder wordt beperkt hoe veel zuurstof veroorzaakt een persoon krijgt. Zwelling van de hersenen kan zich ook voordoen (hersenoedeem). Dit kan tot verwarring leiden, coma, en, indien onbehandeld, dood.
Symptomen

Mensen met oedeem kunnen merken dat een ring op hun vinger strakker dan in het verleden voelt, of zij zouden kunnen moeite hebben om op schoenen, vooral tegen het einde van de dag. Ze kunnen ook merken een zwelling van het gezicht rond de ogen, of in de voeten, enkels en benen. Wanneer oedeem aanwezig is, kan druk op de huid, zoals van de elastische band op sokken, laat een inspringing die is langzaam te verdwijnen. Oedeem van de buik, genaamd ascites, een teken van ernstige onderliggende ziekte kan worden en onmiddellijk moet worden beoordeeld door een arts.

Diagnose

Een arts diagnose hoogte ziekte voornamelijk gebaseerd op de symptomen. In hooggelegen longoedeem, te vloeistof soms horen in de longen via een stethoscoop. Een röntgenfoto van de borst en de meting van de hoeveelheid zuurstof in het bloed kunnen helpen bevestigen de diagnose.

Thuiszorg

· Verheffen je benen boven uw hart terwijl liggen.
· Het oefenen van je benen. Dit helpt pomp vloeistof van uw benen terug naar je hart.
· Het dragen van kousen ondersteuning (verkocht op de meeste drugs- en medische aanbod winkels).

Noodhulp en preventie:

Het waarmerk van behandeling is het verminderen van de voet, been en zwelling van de enkels, en de eerste lijn van verdediging: been hoogte. Verheffen benen boven het niveau van het hart, die de minimale druk op de ruggen van de dijen en knieën en onderrug legt. Gewoon zitten in een liggende stoel voor de TV is een geweldige manier om je benen te verheffen. Veel producten, voor gebruik thuis of op het werk, kunnen ook helpen verminderen zwelling.
De behandeling van oedeem richt zich op het corrigeren van de oorzaak van de accumulatie van vloeistof. Een lage-zout dieet helpt meestal. U moet ook Vermijd het drinken van teveel vloeistof. Als u niet kort van adem, verheffen boven het niveau van uw hart te houden zwelling naar beneden je benen. Uw arts zou kunnen suggereren dat u een lage dosis een diureticum (water pil neemt).

Voor gezwollen enkels en voeten veroorzaakt door zwangerschap, verheffen je benen en Vermijd liggend op je rug ter verbetering van de doorbloeding en verminderen zwelling.