Palliatieve zorg voor kankerpatiënten

Een patiënt met een kanker in een vergevorderd stadium en wanneer een remedie is niet meer mogelijk met actieve behandeling die hij/zij wordt aangeduid als ‘Terminaal Ill\’. Dergelijke patiënten meestal niet meer dan 3 tot 6 maanden overleven en zijn zwaar getroffen zowel fysiek als mentaal met de angst voor de dood. Deze patiënten moeten idealiter worden gehouden in een Hospice en verzorgd. Verlichten van de symptomen en frustratie wordt aangeduid als ‘Palliatieve Care\’. Palliatie omvat Nursing care, verlichting van pijn en Counseling en spirituele ontwikkeling van de patiënt en ook als de leden van de familie. Maatschappelijk werkers pakken diverse andere problemen zoals de economische ondersteuning van de armen.

Een Hospice is een plaats waar onderdak en medische zorg wordt kosteloos aan patiënten die terminaal zieke kanker zijn teneinde hun spirituele welzijn in voorbereiding van de definitieve gebeurtenis. Daarnaast biedt het onderwijs aan familieleden op hoe beter ze kon de zorg voor hun dierbaren en biedt ondersteuning voor de familie die wordt geconfronteerd met eminente verlies. Maar helaas dergelijke voorzieningen zijn niet beschikbaar voor alle van hen. Veel mensen lijden aan terminal ziekten zijn meer comfortabel in hun laatste dagen thuis uitgaven.

Wanneer er geen actieve behandeling voor terminaal zieke patiënten beschikbaar is zijn ze ontslagen uit het ziekenhuis en thuis worden verzorgd door familieleden verzonden. Wanneer er een chronische probleem verzorging nodig is, vallen familieleden in immense moeilijkheid bij huizen. Sommigen van hen hebben financiële moeilijkheden tot op zekere hoogte waar ze zelfs niet veroorloven reizen met het openbaar vervoer.

Cancer Care Association (CCA) een charitatieve organisatie opgericht in 2003 is gepleegd op patiëntenzorg door niet alleen ter ondersteuning van kankerpatiënten met dagelijkse financiële en medische behoeften om te gaan met deze pijnlijke situatie, maar ook geestelijk problemen te overwinnen verschillende aan hun ziekte gerelateerde.  Als de terugkeer naar normaal leven is een uitdaging om een persoon met kanker, alsmede hun gezinsleden is het van mening dat de samenleving hen steun moeten blijven geven om hun angsten en versterking van hen moet gevolgen met een vreedzaam einde te overwinnen.

De CCA die een geregistreerde charitatieve organisatie is is volledig samengesteld uit vrijwilligers. Uniek voor non-profitorganisaties de CCA heeft geen betaald personeel en heeft geen kantoren. Alle operationele kosten worden gedekt door gulle donaties en lidmaatschapsgelden. Cancer Care heeft nu veel toegewijde leden hier in Sri Lanka en in het buitenland die delen de visie en inzet van de founder\ de inspanning voor het verlichten van de lasten van kanker.

De CCA verricht voornamelijk haar projecten op de National Cancer Institute, Maharagama (CIM) Sri Lanka, waar de meeste van de patiënten worden verzonden voor behandeling van verschillende delen van het land. CIM is de belangrijkste overheidsinstelling toegewijd voor het welzijn van mensen gediagnosticeerd met kanker en het belangrijkste centrum voor kankeronderzoek.

Afgezien van deze verschillende religieuze en educatieve programma’s evenals financiering voor dure drugs, worden borstprothese die nodig zijn na borstamputatie bieden en helpen met dure onderzoeken zoals MRI, PET scan en sommige bloed onderzoeken die moeten worden gedaan buiten ziekenhuizen behandeld, onder de directe supervisie van Dr. Samadhi Wishvanath Rajapakse. Het heeft ook twee van haar filialen op Anuradhapura en Karapitiya ziekenhuizen een enorme dienst om kankerpatiënten te verrichten. Ook is CCA de organisatie alleen uitvoeren op een systeem op basis palliatieve thuiszorg in Sri Lanka.

Alle de wijken op CIM met inbegrip van de Hospice \”Shantha Sewana\” en de kanker eenheden van academisch ziekenhuis Karapitya en Anuradhapura zijn onder constante aanvoer en over het hoofd zien van CCA renderen van haar diensten.

Een Hospice is een plaats die biedt onderdak en medische zorg aan patiënten die terminaal zieke kanker zijn teneinde hun geestelijke welzijn met voorbereiding voor de final event kosteloos. CCA gebouwd een Hospice op Kurundankulama aangesloten op Anuradhapura kanker eenheid in juni 2011 met een capaciteit voor veertig patiënten. Dit project werd gestart met de visie van Dr.Samadhi Rajapakse en Dr. Upul Ekanayake tegen een kostprijs van 5 miljoen Roepies als gevolg van jaren van hard werk van de leden van de vereniging en de bijdragen van over de hele wereld, waaronder één kleine Rupee van de armen tot miljoenen van degenen die had bezorgdheid naar de zieken. Het is de eerste ooit hospice in Sri Lanka gebouwd door een groep vrijwilligers.

Cancer Care Association – Karapitiya tak met de begeleiding van Dr.Upul Ekanayake en Dr.Samdhi Wishwanath Rajapakse de \”Home ingeleid op basis van palliatieve zorg Service\” voor het eerst in Sri Lanka voor die behoeftige terminaal zieke patiënten in eerste instantie in het district Galle met de bedoeling van het in de toekomst uitbreiden tot de hele zuidelijke provincie.

Als een groep die de grote zeggen \”Whoever volgt zou de neiging om