Voedingsmiddelen die schildklier disfunctie veroorzaken

Schildklier disfunctie kan worden gedefinieerd als het slechte functioneren van de schildklier. Een schildklier storing is in termen van de secretie van de schildklier hormoon. Dientengevolge, kan het meer dan het hormoon produceren of onder het hormoon produceren. Over productie kan worden genoemd als hyper thyroidism en onder productie wordt genoemd medisch als hypothyreoïdie.

Zoals we weten allemaal, jodium is vereist voor de productie van de schildklier hormoon en elke vorm van gebrek aan evenwicht in de voeding suppletie van jodium belemmert de secretie van schildklierhormoon. Maar wist u dat een ander feit, zijn er sommige stoffen die een remmende werking van de schildklier hormoonproductie. Deze stoffen worden genoemd als de goitrogens. De normale bron van goitrogens is het voedsel zelf. Er zijn een aantal voedingsmiddelen die rijk aan goitrogens zijn en consumptie van deze voedingsmiddelen kan leiden tot disfunctioneren van de schildklier.

De goitrogens belemmert de secretie van schildklierhormoon door actief te concurreren in de opname van jodium molecuul in het bloed door de cellen van de schildklier. Tot slot als gevolg, wordt aangezien jodium absorptie is verstoord, het hormoon secretie ook beïnvloed.

Interessant is dat kwam de goitrogen mane aan bestaan uit het woord struma. Struma is de uitbreiding van de schildklier dankzij buitensporige schildklierhormoon secretie. Ze kunnen krijgen vergroot en gemakkelijk zichtbaar als een kleine Brok onder de nek regio. Ze zijn ongeveer 3 cms diameter liggen op de weg naar de beide zijden uitgebreid.

Goitrogen kan zowel hypothyreoïdie evenals hyperthyreoïdie. Veel voedsel zoals tofu, sojaproducten, pijnboompitten, pea noten, gierst, koolzaad, spruitjes, kool, bloemkool, boerenkool. Koolrabi, peren, perziken, spinazie, aardbei, radijs, rapen toen gegeten rauwe, ongekookt goitrogens kan produceren. Het is beter om te koken alle groenten ten minste tot inschrijving. Dit kan enorm helpen om de hypo-thyroidism. Chemisch, zijn deze voedingsmiddelen rijk aan zwavel- en zwavelverbindingen. Als een bekend feit, koper, zwavel en ijzer zijn essentieel voor het behoud van het metabolisme van het lichaam en moeten worden in optimale grenzen.

In soya veroorzaken de isoflavonen vele soorten schildklier disfuncties. Zij handelen door het blokkeren van de activiteit van de schildklier peroxidase die verantwoordelijk is voor het molecuul jodium om de schildklier voor de productie van schildklierhormoon toevoegen. Gelukkig, studies hebben ontdekt dat de goitrogens in zijn geactiveerd door warmte. Dus koken het eten helpt om de inactivering van de goitrogens.

Hyperthyreoïdie optreedt als gevolg van de uitbreiding van de schildklier. Wanneer de jodium verantwoordelijk voor overproductie van het hormoon heeft genomen in grote hoeveelheden zelfs onbewust, leiden verdere uitbreiding van de schildklier tot kan en dientengevolge hyper thyroidism ernstiger alle de.

Bovendien, hebben cafeïne, avocado, kokosnoot en kokosnoot producten en verzadigde vetten bekend te stimuleren van de schildklier. Het kan met name handig voor personen die aan hypothyreoïdie lijden worden. Vele schildklier medicijnen en sommige eenvoudige schildklier chirurgie zijn ook bekend te corrigeren van de ziekte. In aanvulling op de behandeling van de schildklier, sommige kunnen ook vereisen extra vitamine en minerale supplementen om het probleem te overwinnen.

Gerelateerde artikels:

Beste Thyroid Supplement

Voedingsmiddelen die de schildklier functies verergeren