Volledige informatie over evan’s syndroom

Evans syndroom wordt gekenmerkt door geïmmuniseerde trombocytopenie en auto-immune hemolytische anemie. Auto-immune hemolytische anemie is een aandoening waarbij de rode bolletjes waaraan zuurstof en kooldioxide normaal zijn vernietigd door een auto-immune proces. Syndroom van Evans wordt toegewezen mensen van alle leeftijden, maar is meestal eerste gediagnosticeerd in de zuigelingen. Individueel, de geïmmuniseerde thrombocytopaenia en auto-immune hemolytische anemie toewijzen mensen van alle etnische groepen maar het syndroom van evans kunt toewijzen de witte mensen meer dan andere etnische groepen. De oorzaken van de evan\ syndroom is genetische.

Tussen 5% tot 8% van de Amerikanen, omhoog tot 23,5 miljoen, hebben de een of meer auto-immune ziekte. De auto-immune ziekte komt onder vrouwen drie keer vaker dan ze bij de mannen optreden. Sommige auto-immune ziekten zijn optreden in de kinderen. Het syndroom van Evan is zeldzame, ernstige en heeft een gerapporteerde tarief van sterfte van 7%. Er zijn vele benaderingen van behandeling voor het syndroom van Evans. De behandeling impliceert de drug (steroïden of andere immunosuppressieve degenen) en waarschijnlijk de chirurgische ingreep zoals een splenectomie. Sommige geneesmiddelen voor chemotherapie kunnen worden gebruikt om te weigeren het immuunsysteem, ook.

Romiplostimmay kan worden gegeven in intraveneuze om te helpen het lichaam te produceren van platen. De chirurgische splenectomie wordt ook gebruikt in bepaalde gevallen. De intraveneuze globuline geïmmuniseerde of de IVIG is vaak gewoon als chemotherapie getest wanneer het antwoorden op andere behandelingen niet bevredigend zijn. Kinderen met de behoefte voor zorgvuldig wordt begeleid na een splenectomie als er lijkt te zijn van een groter risico van sepsis in sommige kinderen syndroom.